15 Ağustos, 2009

BULGUR PİLAVI

MALZEMELER ;
1buçuk kase bulgur
200 gr. kıyma
1 büyük boy patates
1 adet patlıcan
1 baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. margarin yağ
tuz, isot

YAPILIŞI ;
Bulguru iyice yıkayın bir kab içine alın..
patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde (bir kap su içine )doğrayı, patlıcanlarıda şerit olarak soyun (bir kap tuzlu su içine) küp şeklinde doğrayın, domatesleride kabuklarından ayırıp aynı şekilde doğrayın...
Tencereye margarini ve ince kıydığınız soğanları atın kısık ateşte biraz kavurun sonra içine hazırladığınız patatesleri atın ve kıymayı, sıvı yağınıda ekleyip kavurun en son olarak, patlıcanları , domates, salça, tuz isot, ekleyin harmanlayın son olarakda bulguru ekleyin 2 kase sıcak su ilave edin kapağını kapatın, kısık ateşte pişirin, afiyet olsun..

1 yorum: