15 Ağustos, 2009

MERCİMEK ÇORBASI (kıtır ekmekli)

MAZLEMELER ;
1buçuk kase mercimek
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin yağ
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay kaşığı isot
çok az karabiber

Kıtırekmek için; 2 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI ;
Mercimekleri bol suda iyice yıkayın derin bir tencereye koyup, tencerenin yarısına kadar su ekleyin kaynatın kapağını tam kapatmayın ki taşmasın, kaynayınca köpüğünü alın.. mercimekler iyice haşlanınca ocaktan alıp çorbayı blender dan geçirin. başka bir tencereye margarini koyun içine unu ekleyip (kısık ateşte) biraz kavurun sonra salça ekleyip karıştırın ve blenderdan geçirdiğiniz çorbayı içine yavaş yavak karıştırarak dökün (tel çırpma aletide kullanılabilir) çorbaya istenilen kıvama göre sıcak su ekleyin, tuz isot ve karabiberide atıp karıştırın biraz daha kaynatın ve ocağı södürün..
Çorbayı servis ediceğiniz zaman, kıtır ekmeklerini hazırlayın..
Bayat ekmekleri küp şeker büyüklüğünde kesin, tavaya sıvı yağı dökün ocağı kısık ateşte yakın, ve ekmekleri ekleyip sürekli karıştırarak biraz kızartın, ekmekler henüz sıcakken kaselere alınan çorbanın üstüne dökün ve servis edin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder