03 Ağustos, 2009

SÜTLÜ AÇMA

MALZEMELER :
1 su bardağı sıvı yağ
50 gr. margarin yağ
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
un , susam, çörekotu

YAPILIŞI :
Ilık sütde şekeri ve mayayı eritip 5 dk bekletin. yumurtanın birinin sarısı ayırın, büyük bir kabın içine kalanını ve diğer malzemeleri, dinlenen mayayıda ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip yoğurun. hazırladığınız hamuru sıcak bir ortamda 30 dk bekletin. dinlenmiş hamurunuzdan parçalar koparın fitil şeklini verip iki ucunu kıvırarak birleştirin, daha sonra (yağlamadığınız)tepsiye dizin 20 dk daha ısıtılmış fırında (pişirmeden) bekletin. kabaran açmaların üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin. afiyet olsun..
Not : bu gibi hamur işi tariflerinde, tüm malzemelerin oda sıcaklığında ve ılık olması gereklidir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder