09 Ağustos, 2009

AŞURE


MALZEMELER ;
yarım kg aşurelik buğday
1buçuk su bardağı fındık
1su bardağı tuzsuz yer fıstığı
yarım su bardağı kuru üzüm
100 gr. doğranmış kuru kayısı
1 çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı çam-fıstığı
1 su bardağı dövümüş ceviz
1 adet nar, tarçın , 1 adet kuru karanfil

1 gün evvelden (ılıksuda) bekletilmiş buğdayı, bolca su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın..
bir tencereye fındıkları 4 bardak su ekleyerek biraz haşlayın daha sonra yerfıstığı, üzüm, kayısı ve yarım çay bardağı kuş üzümü ekleyip biraz daha haşlayın (kayısıların erimemesine özen gösterin) ve suyunu süzün..
iyice haşladığınız buğdayı derin bir tencere alın, içine haşladığınız yemişleri dökün, ve kaynar su ekleyin, içine karanfili ve bir çay kaşığı tarçını da atın kısık ateşte bi iki taşım kaynatın sonra 1buçuk kase şekeri de içine ekleyin bir iki taşım daha kaynatın ve ocağı södürün..
hazırladığınız aşureleri kaselere alın üzerine önce ceviz sonra çamfıstığı kuşüzümü ve tarçın dökün en son olarak nar tanelerinide atın. afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder