07 Ağustos, 2009

PATATESLİ POĞAÇA

MALZEMELER :
1 paket margarin yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı ılık su
yarım paket yaş maya
1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, susam, un
İÇ MALZEMESİ :
1 adet soğan , 2 büyük boy haşlanmış patates,
yarım yemek kaçığı salça,
yarım çay kaşığı isot, 3 yemek kaşığı sıvı yağ

ılık suda şeker ve mayayı eritin 5 dk. bekletin. yumurtanın birinin sarısını ayırın, derin bir kaba unu dökün ortasını açın ve yumurtanın kalanı ile diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin hamuru sıcak bi yerde dinlenmeye bırakın.....
Teflon tavaya yağı dökün, kıyılmış soğanları (kısık ateşte)biraz kavurun ardından salça, isot ve tuz ekleyip karıştırın, çatalla esdiğiniz haşlanmış patatesleri de ekleyin iyice karıştırın ve ocağı kapatın...
Dinlenmiş hamurdan küçük parçalar alın elinizle açın içine hazırladığınız patatesten koyup kapatın fotoğrafta görüldüğü gibi şekil verin, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklarla dizin ve pişirmeden önce 30 dk kadar sıcak fırında bekletin bekledikden sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpiştirin, önceden ısıtılmış fırında pişirin afiyet olsun...
( 17..20 yaşlarındayken çeşitli iç malzemeleriyle, sıkça yaptığım bu poğaça çok beyenilirdi )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder