07 Ağustos, 2009

BULGUR KÖFTESİ

MALZEMELER;
1 kase ince bulgur
yarım kg kıyma
1 adet soğan
yarım çorba kaşığı salça
1 adet yumurta, maydanoz , tuz , isot
1 çay bardağı sıvı yağ ,
3 - 4 adet domates, maydanoz

Bulguru derin bir kase içine koyup yıkayın ve bir bardak ılık suda 5-10 dk bekletin.
Başka bir kabın içine, soğanı rendeleyin, suyunu iyice süzüp atın, yumurtanın da sadece sarısı ekleyin, kıyılmış maydanozu ve diğer malzemeleri de ekleyin, beklemiş bulgurun fazla suyunu iyice sıkın bunuda karışıma katıp çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun, iyice yoğurduğunuz köftelere fotoğraftaki gibi yada sandiviç köftesi şeklinde hazırlayın, teflon tavaya yarım çay bardağı yağı ekleyin ve köfteleri kısık ateşte pişirin, ve servis tabağına alın..
başka bir tavaya kalan yağı dökün, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri pişirin, köftelerin üstüne dökün maydanozla süsleyip, servis edin afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder