11 Ağustos, 2009

ETLİ TAZE FASULYE

MALZEMELER ;
1 Kg ayşekadın fasulye
yarım kg dana kuşbaşı
1 baş soğan
1 adet büyük boy domates
50 gr margarin yağ
yarım yemek kaşığı salça, tuz , isot
YAPILIŞI ;
fasulyelerin en uç kısımlarını kesip, elinizle kırın ve yıkayın.yıkanmış kuşbaşıları, bir tencereye alın biraz pişirin (fazla pişmiyecek)suyunu çekince yağ katın, ve soğanı ince ince kıyıp ekleyin biraz kavurduktan sonra kabukları soyulmuş doğranmış domates, isot, tuz ekleyip harmanlayın birkaç çevirdikten sonra salça ekleyin, ve fasulyeleride ekleyin harmanlayın (kısık ateşte) birkaç defa karıştırarak kavurun daha sonra fasulyelerin üzerlerini örtecek kadar sıcak su ekleyin tencerenin kapağını kapatın, (kısık ateşte) pişirin, afiyet olsun..

2 yorum:

  1. Favori yemeklerimdendir.Hatta bugün işten eve gelirken canım çekti :]
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Bigün yapalım da, yemeğe gel ayıpsın yauw hatta D.I yapar :)

    YanıtlaSil