03 Ağustos, 2009

KIYMALI POĞAÇA

MALZEMELER :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
1 buçuk tatlı kaşığı kuru maya
1 adet kesme şeker
2 yumurta, un
1 tatlı kaşığı tuz, susam, çörekotu
İÇ MALZEMELERİ :
250 gr kıyma , bir büyük boy soğan, domates, maydanoz, tuz
YAPILIŞI :
öncelikle ılık sütde şeker ve mayayı karıştırıp bekletin. 2 yumurtanın birinin sarısını ayırın, kalanını ve diğer malzemeleri un ile bir kapta karıştırın ele yapışmayan bir hamur elde edip yoğurun 30 dk sıcak ortamda bekletin (ısıtılmış fırında)
hamur dinlenirken , içini hazırlayın
teflon tavada 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ bir çay kaşığı tuz ve ince kıyılmış soğanları (kısık ateşte) biraz kavurun daha sonra kıymayı ilave edip kavurun. doğranmış domateside ekleyip pişirin (1 tatlı kaşığı kadar salça da konabilir) ocağı kapatın, son olarak kıyılmış maydanozuda ekleyin.
dinlenmiş hamurdan küçük yuvarlaklar alıp elinizle açın içine hazırladığınız kıymadan koyup kapatın tekrar yuvarlayın, hepsini bu şekilde yapın ve (yağlanMamış) tepsiye dizin üstüne yumurta sarısını sürün, susam ve çörekotu ile süsleyip önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder