17 Ağustos, 2009

TAVUKLU ARPAŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER ;
1 çay bardağı arpaşehriye
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin yağ
1 çorba kaşığı salça
kemiksiz tavuk göğüs'ü
maydanoz, tuz , karabiber

YAPILIŞI ;Bir tencerede tavuk göğsünü 5 bardak su ile haşlayın ve tencereden çıkarın soğusun, suyunu atmayın çorbada kullanmak üzre bekletin. Ayrı bir tencere içine önce yağı biraz eriyincede unu katın ve bir miktar kavurun (çok kızarmayacak şekilde) daha sonra salçayı ekleyip karıştırın ve tavuk suyunu içine azar azar karıştırarak ekleyin, ve 6 - 7 bardak sıcak su ekleyin, tuz ve karabiberi de ekleyin kaynayınca şehriyeleri de ekleyip karıştırın kısık ateşte kaynatın.. Bu arada haşlanmış tavuk göğüslerini küçük parçalara ayırın.. Şehriyeler biraz pişince tavuk göğüslerini de çorbaya katın bir iki taşım daha kaynatın ve ocağı söndürün, son olarak kıyılmış maydanozlarıda üzerine serpiştirin, afiyet olsun..


1 yorum: