15 Ağustos, 2009

ETLİ MANTAR SOTE

MALZEMELER ;
yarım kg dana kuşbaşı
yarım yahut 1 kg mantar
2 baş soğan
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin yağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz, isot

YAPILIŞI ;
Eti yıkayın ve tencere koyun, aynı anda mantararıda yıkayıp (bir kap su içine) doğrayın (ben mantarın dış kabuklarını soyuyorum) eti bir tencereye mantarlarıda ayrı bir tencere alın ve kısık ateşe ocağa koyun.. mantarlar kaynayıpda kara suyu çıkınca ocaktan alıp suyunu süzün, pişmekte olan etin içine ekleyin margarin yağıda katın yaklaşık 1 bardak sıcak su ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin..
Diğer tarafta bir tavanın içine sıvı yağ dökün, soğanları boylamasına ikiye bölün ve piyaz gibi yan yan ince doğrayın tavaya atın içine tuz ekleyip bir miktar kavurun ve doğranmış domatesleri, isot'u içine atın bir miktar daha kavurun ve salça ekleyin harmanlayın..
Pişirdiğiniz mantarlı etin içine bu sosu ekleyin yarım bardak kadarda sıcak su katın karıştırın kapağını kapatın kısık eteşte 2 dk bekletin ve ocağı södürün, afiyet olsun..

1 yorum: