11 Eylül, 2009

KIYMALI TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

MALZEMELER ;
1 çay bardağı tel şehriye
150 gr. kıyma
2 çorba kaşığı margarin yağ
1buçuk çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
maydanoz, tuz, karabiber

YAPILIŞI ;
Margarini tencereye koyun biraz tuz atın ve kıymayı ekleyip kavurun.kavrulmuş kıymaya unu ekleyin karıştırın ve salçayı da ekleyip karıştırdıktan sonra, (12 ila 13)bardak) su ekleyin, tuz ve karabiberi de katıp kaynatın, kaynayan çorbaya şehriyeleri ekleyip karıştırın kısık ateşte şehriyeler pişene kadar kaynatın, ocağı söndürdürkten sonra üzerine kıyılmış maydanozu serpiştirin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder