23 Eylül, 2009

TUZLU KURABİYE

MALZEMELER ;
Yarım su bardağı sıvı yağ
yarım paket margarin yağ
yarım su bardağı yoğurt
2 yumurta, beyaz peynir
2 çay kaşığı tuz,
2 çay kaşığı şeker,
1 çay kaşığı mahlep,
un, kabartma tozu
susam, çörekotu

YAPILIŞI ;
Bir kabın içine, sıvı ve katı yağ, yoğurt, tuz, şeker ve bir yumurtanın sarısını ayırıp kalanları ve unu ekleyin, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun, en son olarak hamuru parçalara ayırıp kabartma tozunu serpin ve tekrar yoğurun.. Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve düzleştirin, içine peynir koyup poğaça şeklinde kapatın.
Simit şeklini vermek için; cevizden az daha küçük bir parça alın, yuvarlayın ve işaret parmağınızla ortasına delik açarak elinizde döndürerek bu şekli verebilirsiniz. Hazırlanan kurabiyeleri yağlanMamış tepsiye dizin üzerlerine yumurta sarısını sürün, susam çörekotu serpin, önceden ısıtılmış fırında,üzerlerine kızarana dek pişirin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder