23 Eylül, 2009

ELMALI KURABİYE

MALZEMELER ;
1 paket margarin yağ
yarım su bardağı pudra şekeri
2 adet elma
3 çorba kaşığı toz şeker
yarım subardağı dövülmüş ceviz
yarım paket kabartma tozu
un, tarçın

YAPILIŞI ;
Öncelikle elmaları soyun ve rendeleyin, bir tencereye alın içine toz şekeri ekleyip karıştırın, elmalar suyunu çekene dek pişirin.. Pişince bir tabağa alın, dövülmüş cevizleri ve koku vermesi için çok az tarçın ekleyip karıştırın.. Hamuru hazırlamaya başlayın, bir kabın içine un, margarinyağı ve pudra şekerini ekleyin, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun, en son olarak hamuru parçalara bölün içine kabartma tozunu serpin ve tekrar yoğurun.. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparın elinizle yumarlayın ve düzleştirin, ortasına cevizli elma harcından koyun ve hamuru iki yanlarından yukarı doğru kapatın.. (dilerseniz elmalıları yaptıktan sonra, hamurun bir kısmınada kuş üzümü katıp resimdeki gibi şekiller verebilirsiniz) Hazırlanan kurabiyeleri yağlanMamış tepsiye dizin,ve önceden ısıtılmış fırının kısık ayarında kızartmadan pişirin, sıcakken üzerlerine pudra şekeri eleyin, afiyet olsun..




1 yorum:

  1. Elma en sevdiğim meyvedir.
    Kurabiye de severim.İkisinin bir araya geldiği bu fırsat kaçmaz :]

    YanıtlaSil