12 Eylül, 2009

HURMA ŞEKERLEMESİ

MALZEMELER ;
500 gr. hurma (yumuşak olacak)
1 çorba kaşığı tereyağ
kuru incir
fındık
SÜSLEMEK İÇİN ;
dövülmüş fındık
hindistan cevizi
pasta süsü

YAPILIŞI ;
hurmaları yıkayın, çekirdeklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.. Bir tavanın içinde tereyağını eritin ardından hurmaları katın bir miktar kavurun daha sonra bir tabağa alıp ılımasını bekleyin.. Ilıyan hurmaları elinizle top şeklinde yuvarlayın, içine birer fındık koyun tekrar yuvarlayın, aynı işlemi doğranmış incir koyarak da yapın.. Ayrı kaseler içine, dövülmüş fındık, pasta süsü, hindistan cevizini dökün, hazırladığınız topları teker teker bu kaselere atın ve hertarafını kaplayana dek kase içinde yuvarlayın, 15 - 20 dk buzdolabında bekletip servis edin, afiyet olsun..





1 yorum: