31 Ocak, 2010

PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ

MALZEMELER;
1Kg yufka
400 gr lor peyniri
sıvı yağ maydanoz
2 kaşık yoğurt
1 adet yumurta
susam, tuz

YAPILIŞI;
Öncelikle lor peynirine tuz vede kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.. Yuvarlak bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın.. Yufkaların her birini ortadan ikiye bölün,böldüğünüz yarım yufkayı tezgaha alın bir kaşık sıvı yağını yufkaya gezdirin, geniş olan kısmına lor harcından koyun ve gevşek olarak sarın, sardığınız yufkayı tepsinin tam ortasına gül şekli gibi sararak koyun, diğer yufkarada aynı işlemi uygulayın, tepsideki sardığınız böreğin yanına ekleyin.. Son olarak bir kase içine 2 kaşık sıvı yağ ile yoğurdu, yumurtayı azda tuz ekleyin çırpın, bu karışımı böreklerin üstüne eşit miktarda yayın, ve susam serpiştirin.. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin,Pizza dilimi şeklinde keserek servis edin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder