31 Ocak, 2010

KARNABAHAR YEMEĞİ


MALZEMELER;
1 adet karnabahar
200 gr kıyma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı margarin yağ
2 çorba kaşığı salça, tuz, isot
YAPILIŞI;
Büyük bir tencereye parçalara ayırıp yıkadığınız karnabaharı su ve 2 tatlı kaşığı tuz ilave ederek, fazla yumuşamayacak kadar haşlayın.. Sudan çıkardığınız karnabaharı bir kenara alın.. Ayrı bir yayvan tencerede margarin yağı, tuz ve kıyılmış soğanı biraz kavurduktan sonra, kıymayı ekleyin kavurun, ve son olarak salça vede isot ekleyin harmanlayın, az haşlanmış karnabaharlarıda üzerine ekleyin, 2 su bardağı kadar da sıcak su ekleyin, kısık ateşte pişirin, pişen karnabaharı 15-20 dk kadar dinlendirip, servis edin, afiyet olsun..

1 yorum: