31 Ocak, 2010

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

MALZEMELER ;
yarım kg salamura yaprak
1buçuk kase pirinç
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket çam fıstığı
tuz, siot, nane

YAPILIŞI ;
Öncelikle salamura yaprakları sıcak suda 1 saat kadar bekletin..
Bir tencere içine yarım çay bardağı zeytinyağını ve ince kıyılmış soğanları, fıstıklarıda ekleyerek kavurun, ve salça tuz isot nane ekleyin harmanlayın, bol suda yıkanmış pirincide ekleyin biraz kavurun, yaklaşık 1 kase sıcak su katın kısık ateşte suyu çekene dek bekletin..
Yapraklardan bir tanesini, düz bir tabak üstüne alın, ters tarafı üstte kalacak şekilde koyun, geniş olan kısmına iç harcından koyun iki yanlarından kapatın ve sarın.. Bu şekilde hepsini sarın..
Tencerenin en alt kısmına bikaç boş yaprak döşeyin, ve sardığınız yaprakları boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin, en üstünü de boş yapraklarla kapatın.. Bir bardağın içine bir tatlı kaşığı salça
ve çok az tuz sıcak su ekleyin karıştırın bu karışımı sarmaların üzerlerine dökün ve yarım çay bardağı zeytinyağınıda üzerine ekleyin, tencerenin üstüne yayvan bir porselen tabak kapatın, ve tencereye, tabağın üstüne çıkmayacak kadar sıcak su ekleyin.. kısık ateşte suyunu çekene dek pişirin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder