13 Nisan, 2010

KÖFTELİ PATATES YEMEĞİ

MALZEMELER ;
400gr kıyma
yarım ekmeğin içi
2 adet soğan
3 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
1 adet yumurta sarısı
2 adet çarliston biber
3 adet patates
10gr margarin yağ
2 yemekkaşığı sıvı yağ
maydanoz, tuz, isot
YAPILIŞI ;
Bir kabın içine, ekmek (bayat ekmek) içini biraz ıslatın iyice suyunu sıkın, üzerine 1 adet soğanı rendeleyin, kıyma, yumurta sarısı,1 tatlı kaşığı salça, kıyılmış maydanoz, tuz baharat ile iyice karıştırın. hazırlanan harcdan küçük parçalar alınelinizde köfte şeklinde yuvarlayın, bir kaba alın..
Teflon bir tavaya sıvı yağ dökün kızdırın, hazırlanan köfteleri içine atıp kızartın..
Ayrı bir tencere içine margarin yağı ekleyin doğranmış patatesleri içine atın ve 1 soğanı da parçalara bölerek içine atın kavurun daha sonrada bikaç parçaya böldüğünüz biberi ekleyinsonra 2 kaşık salçayı da ekleyin karıştırın, 1-2 su bardağı suyu da katıp kapaını kapatın.
Biraz pişdikden sonra kızarmış köfteleride üzerlerine dökün, bir miktar daha kısık ateşte pişirin, afiyet olsun..

1 yorum: