13 Nisan, 2010

İRMİK HELVASI

MALZEMELER;
1kase irmik
1kaseden az toz şeker
yarım paket margarin yağ
1paket çam fıstığı (dolmalıkfıstık)

YAPILIŞI;
Teflon bir tava içine, yağı ve irmiği koyun kısık ateşte (tahta kaşıkla) sürekli karıştırarak rengi biraz değişene kadar kavurun, ocağı kapatmadan 3-4 dk önce çamfıstığınıda ekleyip kavurun. Diğer yanda, ayrı bir tencere alın, ocağı yakın. Tencereye 2 kase su ve toz şekeri döküp karıştırın, şeker eriyince kaynamasını beklemeden hemen kavrulan irmiği dökün karıştırın, kapağını kapatın, (2 - 3 dk sonra) suyunu çekince kapağı açıp sürekli karıştırarak biraz pişirin ve ocağı söndürüp kapağı tekrar kapatın, tencerenin üzerine bir bez ile sarın dinlenmeye bırakın. 10 dk sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder