13 Nisan, 2010

KISIR

MALZEMELER ;
1 kase ince bulgur
1adet kuru soğan
1 adet domates
2-3 yaprak kıvırcık
2-3 dal taze soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1çorba kaşığı salça
yarım limon, tuz, isot
YAPILIŞI;
Bir kabın içinde ince bulguru yıkayın ve suyunu süzün, biraz sıcak su ekleyip bekletin.. Bir tencere içine, zeytinyağını dökün, kurusoğanı ince kıyın, yeşil soğanlarında beyaz kısımlarınıda doğrayıp tuzuda içine katın biraz kavurun sonra salçayı iki kaşık kadarda su eyleyin karıştırın, daha sonrakabaran bulguru (suyunu iyice süzerek) içine ekleyin, baharatını atıp bikaç defa karıştırın.Biraz soğuması için büyük bir tabağa dökün.
Domatesleri ve taze soğanın yeşil kısımlarını küçük olarak doğrayın, kıvırcığıda doğrayın, ılık olan bulgurun içine katın, limonuda ekleyip servis edin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder