13 Nisan, 2010

MERCİMEKLİ PİLAV

MALZEMELER;
1 kase mercimek
200gr kıyma
1 adet soğan
1 adet domates
10gr margarin yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz, isot
YAPILIŞI;
Mercimekleri bol suda yıkayın, bir tencere içine alın su ekleyip mercimekler yumuşayana dek kaynatın.. Suyunu süzüp bir kenara alın..Ayrı bir tencere içine yağı ve kıyılmış soğanı kavurun, kıymayı da ekleyip kavurun sırasıyla (kabuğu soyulmuş, doğranmış) domatesleride ekleyin salça tuz isot ekleyin karıştırın, mercimekleri ve üzerlerine kadar suyuda ekleyinkısık ateşte bir miktar kaynatın..
PİLAV İÇİN MALZEMELER;
1 kase pirinç
yarın çay pardağı tel şehriye
20 gr margarin yağ
2 kase sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI;
Öncelikle princi bol su ile yıkayıp süzün. Bir tencerenin içine yağ ile şehriyeleri rengi değişene dek kavurunsonra princi ve tuzu ekleyin bir miktar daha kavurun, içine sıcak suyu ekleyip kapağını kapatın kısık ateşte pişirinsuyunu çekince ocağı söndürün tencerenin üzerini bir bez ile sarlayın dinleneye bırakın..
Dipnot; (resimde göründüğü gibi) Bir kase içine, önce hazırladığnız mercimek yemeğinden iki kaşık kadar koyun, sonra pilavdan koyun üzerine bastırın ve bir yemek tabağını kase üzerine kapatıp çevirin, servis edin, afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder