13 Nisan, 2010

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMASI

MALZEMELER ;
1Adet dolmalık beyaz lahana
1 buçuk kase pirinç
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
dolmalık fıstık
1 su bardağı zeytinyağı
maydanoz
tuz, karabiber, isot
YAPILIŞI ;
Bir tencere içine yarım su bardağı zeytinyağını ve ince kıyılmış soğanı tuz ile kavurun, fıstıkları ekleyin sonra salça ekleyip karıştırın, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, baharatını ve kıyılmış maydanoz katıpkarıştırın 1 bardak da su ekleyin suyunu çekene dek bekletin sonra ocağı kapatın. Ayrı bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynamakda olan suya, yaprak olarak ayırdığınız lahanaları atın biraz yumuşayana kadar bekletin sudan çıkarın..
Lahanalardan parçalar koparın, hazırladığınız harcı içine koyup sarın, hepsi hazır olunca, tencerenin en altını bikaç yaprak lahana ile döşeyin, sarmaları boşluk kalmayacak şekilde tencereye yerleştirin.
1 tatlı kaşığı salçayı 1 bardak sıcak suda eritin, yarım su bardağı zeytinyağını gezdirin, üzerlerini kapatacak şekilde sıcak su ekleyin.. Kısık ateşte pişirin, afiyet olsun..
DipNot: (sarmaların bozulmaması için) pişerken, üzerine yayvan porselen bir tabak kapatın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder