26 Aralık, 2009

KABAK YEMEĞİ

MALZEMELER ;
1kg taze kabak
200gr kıyma
1 yemek kaşığı margarin yağ
1 baş soğan1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı prinç
maydanoz, tuz, isot, karabiber

YAPILIŞI;
Kabakları yıkayın, kabak oyucaı ile tırtıklı bir şekilde soyun ve uzunlamasına 4e bölün ve su dolu bir kabın içine doğrayın.. Bir tencereye, margarini koyun ve soğanı ince olarak kıyın biraz kavurun ve kıymayı da ekleyip kavurun.. Kabuğu alınmış ve doğranmış domatesleride ekleyip harmanayın sonra salça tuz ve baharatları ekleyin.. Kabakları içine atın harmanlayın bu şekilde biraz kavurun.. Daha sonra üzerlerine kadar sıcak su ekleyin bir miktar kaynatın ve prinçlerini ekleyin, kısık ateşte pişirin.. Piştikden sonra üzerlerine maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun..
Not; yemeğinizi pişer pişmez servis etmeyin, kapağı kapalı olarak 30 dk kadar bekletin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder