29 Aralık, 2009

MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER ;
1kg un
500gr mısır unu
2yumurta
birbuçuk tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz, susam

YAPILIŞI ;
İlk olarak 1bardak ılık suya maya ve tozşekeri karıştırın 5 dk bekletin.. Hamuru hazırlayacaınız derin bir kabın içine un ve mısır ununu eleyin, ortasını havuz gibi açın, bekletilmiş mayayı yumurtalardan birinin sarısını (üzerine sürmek için) ayırın, kalanını, tuzu ekleyin, ve ılık su ekleyerek lokma hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun..
yoğurulan hamuru, margarin yağ ile yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökün elinizle düzleştirin,
üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün vede susam serpiştirin.. ısıtılmış fırında mayalanması için 1 - 2 saat bekletin.. tamamen mayalanınca, pişirin, afiyet olsun..

(resimde, ben malzemeyi azaltarak daha küçük yaptım arzuya göre büyültüp küçültebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder