09 Ekim, 2009

KAHVE


TATLI KURABİYELER

MALZEMELER ;
1 paket margarin yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı kakao, un

YAPILIŞI ;
Bir kabın içine margarin, 1çay bardağı pudra şekeri ve alabildiğince un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin en son olarak hamuru parçalara ayırıp kabartma tozunu ekleyin tekrar yoğurun.
Hazırlanan hamuru iki parçaya bölün. Bir parçasına kakao ve bir çorba kaşığı kadar da pudra şekeri ekleyip tekrar yoğurun, bu şekilde kakaolu ve sade olarak iki top hamur olacak. hamurlardan parçalar kopararak dilediğiniz şekli verin, yağlanMamış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyet olsun..

ZEYTİNYAĞLI ISPANAK

MALZEMELER ;
1 kg ıspanak
1 baş soğan
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, isot
yoğurt

YAPILIŞI ;
Ispanakların kök kısımlarını bıçakla kesip atın diğer kısımları el ile kopararak parçalara bölün, vaktiniz varsa suda bekletin ve bol suda iyice yıkayın.. Bir tencereye zeytinyağını ve kıyılmış soğanı kavurun sonra salça, tuz, isot ekleyin karıştırın ve içine suyunu süzdüğünüz ıspanakları atın harmanlayın, ıspanaklar su salıp yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Pişen ıspanağı, yanında yoğurt ile servis edin afiyet olsun..

02 Ekim, 2009

MAYDANOZLU POĞAÇA

MALZEMELER ;
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım paket margarin yağ
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
beyaz peynir
maydanoz, susam, un

YAPILIŞI ;
Bir kabın içine, süt, zeytinyağı, margarin, yumurtaların birinin sarısını ayırıp kalanları, şeker, tuz, kıyılmış maydanoz ve alabildiğince un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın, en son olarak hamuru parçalara ayırın kabartma tozu vede mahlep i ekleyip tekrar yoğurun. Hazırlanan hamurdan ceviz iriliğinde yahut daha büyük parçalar koparıp elinizde düşleştirin içine maydanozlu peynir harcından koyun poğaça şeklinde kapatın, hazırlanan poğaçaları yağlanMamış tepsiye dizin, üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve susam serpiştirin, önceden ısıtılmış fırında pişirin, afiyet olsun..

BARBUNYA PİLAKİ

MALZEMELER;
1buçuk kg barbunya
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı zeytinyağı
maydanoz, isot, tuz

YAPILIŞI ;
Kabuklarından ayırılmış barbunyaları yıkayın ve bir tencerede haşlayın, Daha sonra suyunu süzün. Başka bir tencereye, zeytinyağı, tuz, kıyılmış soğan ile küçük doğranmış biberleri ekleyipkavurun, daha sonra salça ve isot ekleyin karıştırın, barbunyalarıda ekleyip harmanlayın, üzerlerine kaynamış su ilave edin, bir miktar kaynatın, ocağı kapattıktan sonra da üstüne kıyılmış maydanoz serpiştin, afiyet olsun..